Migræne Fokus Uge i Danmark
Migræne er en folkesygdom. Mindst en halv million danskere har migræne, som er en af de mest udbredte hovedpinesygdomme.
Migræne er kendetegnet ved anfald af hovedpine og følgesymptomer såsom lys- og lydoverfølsomhed samt kvalme.
En folkesygdom
Ifølge leder af Nationalt Videnscenter for Hovedpine, professor og overlæge Messoud Ashina er der behov for mere opmærksomhed på og viden om migræne:
”Migræne er en folkesygdom, vi kan gøre noget ved,” siger Messoud Ashina med henvisning til, at minimum 500.000 danskere lever med migræne:
”Det er vigtigt, at man er opmærksom på migræne og får stillet diagnosen, så man kan få den rette hjælp. Med Migræne Fokus Uge ønsker vi at gøre flere opmærksomme på sygdommen, behandlingerne og konsekvenserne.”
Vigtigt at få behandling
Migræne har store konsekvenser for den enkelte og også for samfundet. Sundhedsstyrelsen anslår, at 14 procent af alle sygedage i Danmark skyldes migræne.
Der findes effektive behandlingsmuligheder mod migræne, og de seneste år er der kommet nye behandlingsmuligheder til, men mange får ikke optimal behandling.
”Vores undersøgelser viser, at mange slet ikke går til lægen med deres migræne. Der er et stort potentiale for at hjælpe flere, hvis de får talt med deres læge og får den rette behandling. Det kan vi medvirke til ved at øge opmærksomheden på sygdommen,” siger Messoud Ashina.
Han henviser til undersøgelser fra Nationalt Videnscenter for Hovedpine, der viser, at 1 ud af 5 med migræne ikke går til læge, selvom migrænen er en belastning for dem i hverdagen.
Fokus på fakta
I første omgang er Migræne Fokus Uge alene en virtuel opmærksomhedskampagne med fokus på fakta om migræne. Håbet er dog, at Migræne Fokus Uge på sigt kan vokse sig større og blive et årligt tilbagevendende bidrag til at løfte viden om migræne i Danmark.
Migræne Fokus Uge er inspireret af den britiske Migraine Awareness Week, som gennemføres i september måned af fonden Migraine Trust.