Første skridt mod behandling af posttraumatisk hovedpine?

Forskning fra Dansk Hovedpinecenter viser, at hæmning af signalstoffet CGRP kan spille en rolle i behandling af posttraumatisk hovedpine.
Publiceret
Bemærk, at denne nyhed er mere end 1 år gammel.

Inden for de seneste år er der kommet flere nye forebyggende midler mod migræne. Disse virker ved at hæmme signalstoffet CGRP. Nu tyder dansk forskning på, at CGRP også kan spille en rolle hos mennesker med posttraumatisk hovedpine.

I studiet fik en gruppe patienter infusion med kunstigt fremstillet CGRP, mens en anden gruppe patienter fik placebo. Derefter blev patienterne observeret over 12-timer.

Studiet er udført af forskere på Dansk Hovedpinecenter ved Rigshospitalet i Glostrup.

I løbet af observationsperioden udviklede 70 procent af de patienter, der fik infusion med CGRP, en forværring i hovedpine med migrænelignende symptomer.

Til sammenligning oplevede kun 20 procent af patienterne forværring i hovedpine ved infusion med placebo.

Resultater peger på, at behandling, der hæmmer CGRP, muligvis også kan bruges i behandling af vedvarende, posttraumatisk hovedpine.

Da det er meget sparsomt med behandlingsmuligheder for denne gruppe patienter, vil det være af stor betydning, hvis det viser sig, at lægemidler mod CGRP også kan bruges i behandling af posttraumatisk hovedpine.

Læs mere 

Studiet i Annals of Neurology (på engelsk)