Medicinrådet fastholder anbefaling af lægemidler til kronisk migræne
Sidste år godkendte og anbefalede Medicinrådet flere lægemidler mod CGRP til behandling af patienter med kronisk migræne, som ikke har haft effekt af flere andre forebyggende behandlinger.
På daværende tidspunkt vurderede Medicinrådet populationen til at være omkring 350 personer, men nu vurderer rådet, at det formentlig drejer sig om det tidobbelte antal patienter.
Medicinrådet har gennemgået de nuværende danske behandlingsresultater. På trods af, at behandlingen er dyr, og det drejer sig om flere patienter end først antaget, så er effekten så god og de afledte besparelser så store, at rådet fastholder sin anbefaling.
Behandling med stor effekt
Lars Bendtsen er overlæge på Dansk Hovedpinecenter i Glostrup og ansvarlig for behandlingen med de nye lægemidler mod CGRP. Han ser meget positivt på behandlingen og Medicinrådets anbefaling:
”Jeg har interesseret mig for behandling af migrænepatienter de sidste 30 år, og jeg har aldrig oplevet en behandling med så stor effekt og så få bivirkninger. Mange af vores patienter fortæller glædesstrålende, at de har fået et helt nyt liv," siger Lars Bendtsen:
"Vores kliniske indtryk af den meget positive effekt, er nu blevet bekræftet af videnskabelige data fra over 100 af vores patienter, som har været i behandling i over et år. Disse data er fortsat fortrolige, da de skal publiceres i internationale tidsskrifter, men vi har forelagt de fortrolige data for Medicinrådet. Vi er i Dansk Hovedpinecenter meget glade for, at Medicinrådet på denne baggrund har besluttet, at vi her i landet fortsat må behandle vores hårdest ramte migrænepatienter med denne meget effektive medicin,” siger overlægen.
Aktuelt tilbydes de nye behandlinger kun på tre af landets hovedpineklinikker, hvilket har resulteret i flaskehalse og ventetider. Medicinrådet opfordrer derfor regionernes sundhedsdirektører til at løse flaskehalse i behandlingen.
I Norge og Sverige kan også mindre klinikker og praktiserende neurologer give de nye behandlinger, hvilket betyder, at flere mennesker i vores nabolande har glæde af den nye behandling.