Ny artikel giver overblik over migrænebehandling i almen praksis

Sundhedsstyrelsen har netop udgivet en artikel med nyeste viden om behandling af migræne hos voksne. De praktiserende læger er nøglen til, at flere danskere med migræne kan få hjælp, mener Nationalt Videnscenter for Hovedpine.
Publiceret
Bemærk, at denne nyhed er mere end 1 år gammel.

En ny artikel i Sundhedsstyrelsens blad Rationel Farmakoterapi, der følger med Ugeskrift for Læger, giver et overblik over migrænetyper, diagnose, udløsende faktorer og behandling.

Mindst 500.000 danskere er ramt af migræne. Det svarer til, at der er omtrent 150 patienter med migræne hos en gennemsnitlig alment praktiserende læge.

Thien Phu Do, lægefaglig rådgiver ved Nationalt Videnscenter for Hovedpine
De praktiserende læger er nøglen til en god behandling af migræne, mener Thien Phu Do.​​​

Bedre behandling til flere

Migrænebehandling kan bestå både af medicinsk behandling af de akutte migræneanfald og forebyggende behandling, der sigter på at gøre anfaldene færre og mildere.

Langt fra alle migrænepatienter får den bedst mulige behandling i dag.

Derfor er der brug for mere viden, mener professor Messoud Ashina, der leder Nationalt Videnscenter for Hovedpine:

- Vi ved, at der er mange, der slet ikke går til lægen, selvom de har hovedpine flere gange hver uge. Samtidig ved vi fra dansk forskning, at blot 12 procent af danskere med migræne bruger de effektive anfaldsmedicin, triptaner. Det viser, der er brug for mere viden om migræne både hos fagpersoner og hos den enkelte med migræne, så flere kan få bedre hjælp, siger Messoud Ashina, der betegner migræne og hyppig hovedpine som en overset folkesygdom.

Enkelt overblik

Lægefaglig rådgiver ved Nationalt Videnscenter for Hovedpine, Thien Phu Do, er førsteforfatter på artiklen:

- De mange gode praktiserende læger er nøglen til, at mange flere kan få et bedre liv trods migræne. Målet med artiklen er at give de praktiserende læger et enkelt overblik over de tilgængelige behandlingsmuligheder, der er effektive mod migræne, siger Thien Phu Do.

Migræne kan være en invaliderende sygdom, som påvirker livskvalitet, arbejdsliv og socialt liv. Migræne står for 14 procent af alle sygedage, men alligevel er migræne i høj grad underdiagnosticeret og underbehandlet sygdom.